fbpx
        Kapat
        MENU

        Düğünlerde geline çok fazla odaklanılıyor ama aslında damatlar da kamera önünde çok fazla zaman harcıyor. Çoğu düğün fotoğrafçısı için damadın kamera önünde durması yetiyor ama benim için durum böyle değil. Damatlar için düğün fotoğrafı fikirleri konusunda kullanışlı ve basit bir rehber hazırladım. Çünkü, damatlarında düğün fotoğrafı çekiminden keyif almalarını istiyorum.

        Damatlar Düğün Fotoğraf Çekimine Nasıl Hazırlanabilir?

        Düğün fotoğraflarınızın nasıl olmasını istiyorsunuz? Harika düğün fotoğraflarına sahip olmak istiyorsanız, harika bir düğün fotoğrafçısı ile çalışmak her şeyden önce gelir. Çünkü, düğün fotoğrafçısı seçiminde her şeyi eşinize bırakmak yerine, fotoğrafçı seçimi konusunda sizin de aktif olmanız gerekiyor. Düğün fotoğrafçılığına başladığımdan bu tarafa, fotoğraf çekilmekten şikâyet eden bir çiftle henüz tanışmadım ama genelde damatların fotoğraf çekiminden yana dertli olduğunu da gözlemledim. Açıkçası, pratik, hızlı ve kriz yönetim becerisi olan bir düğün fotoğrafçısı ile çalıştığınız zaman, düğün fotoğrafından şikayetçi olmak yerine, bol bol keyif alırsınız.

        Düğününüzün her aşamasında sizinle birlikte olacak bir insanı seçerken, öncelikle fotoğrafçınızın yanında rahat olup olamayacağınızı ve düğün fotoğrafçınızla iletişiminizi düşünün. Düğün fotoğrafçınız sizi kasmıyor ve rahatlatıyorsa, fotoğraflarınızın hepsinde rahat görüneceksiniz. O nedenle, düğün fotoğrafçınıza soru sormaktan çekinmeyin. Çünkü, aklınızdaki tüm sorulara yanıt bulduğunuzda düğün fotoğrafı çekimine artık hazırsınızdır demektir.

        Damatlara Düğün Fotoğrafı Fikirlerinin Temelinde Prova Var!

        Provalar, etrafta kimse yokken, spot ışığında denemeler yapmak için harika bir fırsattır. Üzerinize giydiğiniz smokinin sizi nasıl göstermesini istiyorsanız, o şekilde bir duruş sergileyin. Ayna karşısında mümkün olduğunca fazla prova yaparak, kendinize yakışan en iyi duruşu ve en iyi halinizi deneyimleme fırsatınız olur. Düğün fotoğrafı çekiminizden önce yapacağınız küçük bir prova sizin kendinizi daha iyi hissetmenizi ve fotoğraf çekimlerinde kamera karşısında daha rahat olmanızı sağlar.

        Düğün Fotoğraflarında İyi Görünen Damatlardan Biri Olmak İster misiniz?

        Düğün fotoğrafçılığının genelinde var olan düşünce; damatların birçoğunun düğün fotoğraflarını yeterince önemsemediğidir. Ama, özellikle düğün gününüzün hayatınızın en anlamlı ve özel günlerinden biri olduğunu düşünürseniz, kendinden emin bir duruşla, kısa sürede tertemiz fotoğraf pozları verebilirsiniz. Böylelikle, düğün fotoğraflarını umursamayan bir damat görüntüsü yerine, düğününden ve fotoğraf çekiminde son derece keyif alan bir damat görüntüsü verirsiniz.

        Düğün fotoğraflarında iyi görünmenin bir diğer sırrı, muhakkak iyi bir saç kesimidir. Yalnız burada bir püf nokta var: Herhangi bir kuaför kazasına kurban gitmemek için, saç tıraşınızı düğüne çok yakın bir günde yapmamanızı tavsiye ederim. Mesela düğünden birkaç gün önceden saç – sakal tıraşı yaptırabilirsiniz. Eğer farklı bir şekilde çok daha iyi görünmek istiyorsanız, diş beyazlatma gibi estetik seçenekleri de düşünebilirsiniz. Damatlar için, bronzlaştırıcı kremle yapılan, birkaç günlük ten rengi seansları da çok tercih edilebilen bir diğer seçenektir.

        Damat Düğün Fotoğrafları için Nasıl Poz Vermeli?

        Belgesel tarzında, poz verilmeden yapılacak bir düğün fotoğraf çekimini tercih etseniz bile, arkadaşlarınız ve ailenizle birlikte geleneksel bazı fotoğrafları çektirmelisiniz. Mesela, babanızın damatlığı ile çektirdiği bir fotoğrafın benzerini sizde çektirebilir, ailenizin içinde güzel bir geleneğin ilk temsilcisi olabilirsiniz.
        Düğünler heyecanlı ve stresli etkinliklerdir. Ama, düğün fotoğrafçınız bu etkinliğin tamamında sizinle birliktedir ve yaşadığınız tüm duyguların hepsine şahittir. Düğün fotoğrafçınızın sizden önceki damatlar ile iletişiminin nasıl olduğuna bakın. Yaptığı işleri gözlemleyin ve onunla mutlaka iletişimde olun.

        Püf Noktası Nedir?

        ’’Doğal davran ve kendin ol.’’ demek çok kolaydır ama profesyonel bir düğün fotoğrafçısı olarak bunun böyle olmadığının farkındayım. Kameranın karşısına geçtiğiniz zaman ne yaparsanız yapın, kendinizi rahatsız hissediyor olabilirsiniz. Rahatsızlığı aşmanız için doğal, samimi ve düğün fotoğrafçılığında uzman birisiyle çalıştığınızda daha rahat hissedeceğinizi söylemiştim. Doğal görünüm olsun diye yaptırdığınız bazı çekimler, aslında sizinle hiç alakası olmayan karakterde bir kişinin ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu konuya çok dikkat etmenizi tavsiye ederim.

        Özetle, en rahat halinizle, arkadaşlarınızın ve ailenizin desteği ile, “evet, işte buradasın, yine her zamanki gibisin.” diyebileceği bir şekilde de fotoğraflanabilirsiniz. Ne kadar uğraşırsanız uğraşın; normalde olduğunuz kadar doğal ve samimi olamazsınız. Bu nedenle eşinizle, ailenizle ve arkadaşlarınızla sarılın eğlenmenize bakın. Düğün günü aklınızda onca şey varken çok gergin ve/veya heyecanlı hissedeceksiniz. Ama her şeye rağmen, hayatınız boyunca bir kez yaşayacağınız bu özel anları kendiniz gibi yaşamanızı isterim ve bu konuda en büyük destekçinizin düğün fotoğrafçınız olduğunu size hatırlatmak isterim.

        Gelinlik ve damatlığın düğün fotoğrafı açısından önemi nedir? Profesyonel bir düğün fotoğrafçısı gözünden, “Gelinlik ve Damatlığın Düğün Fotoğrafı Açısından Önemi” konusunda detaylı bilgilendirmemi ve düşüncelerimi buradan okuyabilirsiniz.

        En güzel düğün fotoğrafları, sürpriz indirimler ve uygun fiyatlar için hemen Fiyat Teklifi Alın!

        En güzel hikayenizi birlikte yazabilmek dileği ile…
        Sevgiler,
        Hasan VARDAR

        Yorum Yap

        E-posta adresiniz kimseyle paylaşılmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmiştir.